x

VIDEOPREMIÄR: Irya's Playground – The Pain Of Letting Go

VIDEOPREMIÄR: Irya's Playground – The Pain Of Letting Go

Irya's Playground är ett musikaliskt samarbete mellan Irya Gmenyer och Pange Öberg. De har båda sedan ung ålder arbetat med musik, men på två helt olika sätt. Gmenyer har tidigare bland annat varit med och grundat Cirkus Cirkör medan Öberg arbetat som bokare och konsertarrangör. Men när de möttes 2003 behövde båda en nystart, tycke uppstod och musik började skrivas.

Det självbetitlade debutalbumet kom 2008 och följdes tidigare i år upp med albumet The Pain Of Letting Go. Nu släpps andrasingeln, och titelspåret, från det albumet och till det en video. Tittaren dras i videon in i det drömska poplandskap som duon skapar. Vita ballonger vid vattenbrynet, hon bär vitt, han bär svart. Allt medan vågorna sakta rullar in.

Bandet kommenterar låten så här:

"Inspirationen till musiken fick vi efter att ha varit på bio och sett Wim Wenders fantastiska film Pina. Texten handlar om smärtan att släppa taget om en dröm eller en längtan man burit på men som aldrig fick bli verklighet. Men också om att våga gå vidare och insikten att det kan komma något positivt ur att våga släppa taget om det omöjliga."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA