x

Stötta musik på Afrikas västkust med Timbuktu

Stötta musik på Afrikas västkust med Timbuktu

I januari 2013 öppnade Studio Timbuktu i slumområdet Pikine i Dakar. Där samlas nu barn och unga varje vecka för att öva och spela in musik. Samtidigt lär de sig också om mänskliga rättigheter och hur de kan engagera sig mot barnäktenskap, omskärelse och våld, vilket är ett stort problem för unga i området. Timbuktu har som initiativtagare följt projektet i flera år och även besökt Dakar flera gånger.

Fredag den 11 oktober bjuder Timbuktu och Plan Norge in till konserten på Parkteatern i Oslo för en insamling av pengar till studion i Dakar.

– Det vi gör här och får till med ungdomarna är unikt och spännande, säger Jason Diakité, alias Timbuktu till Plan Norge. Vi börjar nu att se resultaten av det vi har jobbat med. Jag är så stolt att vi fick den här idén, byggde studion och att vi fortsätter att komma ner till Dakar för att jobba med ungdomarna.

Jason berättar vidare om hur glada barnen är åt att han och de andra i projektet kommer tillbaka om och om igen för att jobba med dem.

– Barnen här behöver medicin, mat och vatten, men de behöver också få uttrycka sig. Det är det som Studio Timbuktu är till för, säger han.

Konserten går av stapeln den 11 oktober på Parkteatern i Oslo och intäkterna går oavkortat till Studio Timbuktu i Dakar.

Biljetter till konserten kan du köpa här.

Kolla in när Timbuktu träffar unga rappare i Dakar:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA