x

Återkomster och nykomlingar veckans topplistan-tema

Återkomster och nykomlingar veckans topplistan-tema

Förra veckan toppades albumlistan av Eric Saade men han har petats ned från tronen och ersatts av förra veckans stora snackis Rodriguez. Senast hade den gamle Detroit-sångaren tre album på topp 20, och det står sig fortfarande. Den här gången ligger Searching For Sugar Man etta, Cold Fact tia och Coming From Reality som nummer 16. Minst sagt imponerande.

Annars är topp tio mycket nykomlingarnas och återkomsternas egna party. Håkan Hellströms Det Kommer Aldrig Va Över För Mig tar sig hela vägen upp från 16:e plats till en andra, Oskar Linnros Klappar Och Slag gick från 33 till en femteplats och Jay-Z tog sig tillbaka in på listan med Magna Carta... Holy Grail och knep en åttondeplats. Bästa nykomling var housestjärnan Calvin Harris med albumet 18 Months, tätt följd av Macklemore & Ryan Lewis som efter sina hitsinglar slutligen släppt albumet The Heist.

En tråkig notering är att första album med kvinnliga artister är ABBA Gold, det vill säga en gammal greatest hits-platta, på en 18:e plats. Pink är den som kommer därnäst på en 21 plats. Trist och märkligt.

Topp 10 i sin helhet:

1. Rodriguez – Searching For Sugar Man

2. Håkan Hellström – Det Kommer Aldrig Va Över För Mig

3. Eric Saade – Forgive Me

4. Mando Dio – Infruset Guld

5. Oskar Linnros – Klappar Och Slag

6. Calvin Harris – 18 Months

7. Macklemore & Ryan Lewis – The Heist

8. Jay-Z – Magna Carta… Holy Grail

9. Lasse Stefanz – Trouble Boys

10. Rodriguez – Cold Fact


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA