x

Backyard Babies allt närmare en återförening

Backyard Babies allt närmare en återförening

Efter över 20 år som band, sammanlagt sex studioalbum och fyra topp tre-positioner på svenska albumlistan splittrades Backyard Babies under 2009. Fansen har sedan dess väntat, och hoppats, på en återförening. Denna förhoppning verkar nu allt närmare att slå in.

– Vi har aldrig varit närmare att börja spela ihop än vad vi är just nu. Vi pratar om det regelbundet, sa bandets sångare Nicke Borg till Expressen under sommarens Sweden Rock.

Nicke Borg antydde i samma intervju att hindret för en återkomst i dagsläget var bandkollegan Dregens soloprojekt som behövde avslutas först. Nu har Dregen själv tagit bladet från munnen i en intervju som publiceras i GAFFAs oktobernummer. I den säger Dregen att bandet kommer spela ihop igen, men att det fortfarande är lite osäkert om när.

– Jag är som en travhäst men det här breaket (från Backyard Babies reds. anm.) har varit bra för oss då vi alla kört på så länge. Visst hade vi kunnat spela in en helt okej dussinplatta, säger Dregen i intervjun.

Nu är det bara för fansen att hålla tummarna att Nicke Borgs förhoppning, som han berättade om i Expressen-intervjun, om att rulla ut på vägarna under 2015 slår in.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA