x

VIDEOPREMIÄR: Red Mecca – I Will Disappear

VIDEOPREMIÄR: Red Mecca – I Will Disappear

Duon Red Mecca består av Jan Strandqvist och Frida Madeleine. De gör mörk elektronisk musik, synthmattor som monotont maler på och en skör röst som jobbar sig igenom. Den 25 september släpper de sin EP You Were Never Here men redan idag kommer ett smakprov i form av singeln I Will Disappear.

– En liten sång om känslan av att bli osynlig, om att krympa ihop till ingenting inför omvärlden, inför den man älskar och sedan våga behålla den svarta diamanten som växer och värker i bröstet. Eller så handlar den om att hänga vid korvmojjen i nån jävla håla och längta. Vi är osäkra. Men kärvt är det i alla fall. Hur det låter kan vi inte säga så mycket om heller. Vi vill bjuda er på bilder och filmer i huvudet genom vår musik. Vi gör musik för att vi måste. Vi blir sjuka om vi inte gör det, säger bandet om förstasingeln till GAFFA.

I den tillhörande, svartvita och väldigt DIY-iga, videon vandrar en kvinna baklänges, upp mot ett spöklikt öde hus. I vad som känns att vara mitt i ingenstans. Vilket inte alls känns märkligt när bandet själva presenterar sig så här:

"Vi drömmer tillsammans i vaket tillstånd om viskande och skrikande minnen i övergivna hus mitt ute i skogen i Norrland, om att försvinna in i svarta soluppgångar och om att betrakta uppskruvningsbara monster på sina hyllor."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA