x

20-årsjubilerande festival till Sverige

20-årsjubilerande festival till Sverige

Den spanska elektronikafestivalen Sónar kommer att turnera runt i sex olika städer nästa år. Det står nu klart att värdstäderna blir Stockholm, Reykjavik, Tokyo, Mexico DF, Barcelona och Kapstaden. Under 14:e och 15:e februari får Münchenbryggeriet på Södermalm äran att hålla i evenemanget.

Festivalen är en av Europas största och Sverige blir den 50:e staden som får besök av Sónar. Sónar grundades i Barcelona 1994 och firar 20-årsjubileum nästa år. Visionen är att leverera nyskapande elektronisk musik och vara en mötesplats med kreativa människor med olika bakgrund.

– Festivalen kommer att följa Sónars tänk med nyskapande elektronisk musik. Förhoppningsvis får vi till ganska många bokningar som inte varit i Stockholm tidigare, så att publiken får vara med om något unikt, säger Patrik Andersson som är projektledare för Sónar Stockholm till DN.

Ännu är inga bandnamn släppta, men både internationella och svenska artister kommer att uppträda. Mellan 1 500 och 1 700 besökare är välkomna till festivalen. Om festivalen går bra kommer Sónar återkomma till Sverige. 

Bilden ovan är tagen från Sónar 2012.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA