x

LISTA: Sveriges sökfarligaste artister

LISTA: Sveriges sökfarligaste artister

Genom en liten enkel sökning på nätet kan du få fram all möjlig och omöjlig fakta. Aviciis skostorlek, antal gånger Robyn spelat i USA, Yohios favoritrestaurang i Tokyo, allt en knapptryckning bort. Men vänta, du bör nog vara lite försiktig. Framför allt om du har för vana att googla de tre artisterna som precis nämndes. De ligger alla på topp tio listan över de svenska kändisar som är farligast att söka information om på nätet.

Det är säkerhetsföretaget McAfee som årligen presenterar listan men det är första gången som de sammanställt en svensk version. I Sverigetoppen hittar vi just Avicii, han följs av Robyn på tredje plats och sedan Axwell på en fjärde. Totalt sett är det inte mindre än fyra stycken househerrar på topp tio, som förutom musikartister även innehåller skådespelare som Noomi Rapace och Malin Åkerman. Det mest anmärkningsvärda är annars könsfördelningen på den svenska listan, åtminstone i jämförelse med den amerikanska. Vår topp tio är nämligen helt jämn medan Mad Men-skådisen Jon Hamm är enda mannen på USAs topp tio.

Så ta det lugnt med googlandet nu, och betänk detta, om ni lägger till termer som "nakenbilder" eller "gratisbilder" i er sökning blir den än farligare. I alla fall om man ska tro säkerhetsföretaget som gjort undersökningen, och det ska man nog.

Se hela topp tio här nedan. Procentsiffran visar hur stor andel av träffarna som innehåller en "farlig" länk.

1. Avicii (Tim Bergling) 12,4 %

2. Noomi Rapace 12,1%

3. Robyn 11,8%

4. Axwell 11,7%

5. Sebastian Ingrosso 11,1%

6. Victoria Silvstedt 10,8%

7. Yohio 9,9%

8. Steve Angello 7,2%

9. Aino Jawo 7,2%

10. Malin Åkerman 6,9%


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA