x

Daniel Adams-Ray drar på lång Sverigeturné

Daniel Adams-Ray drar på lång Sverigeturné

Karlstad blir premiärstaden för Daniel Adams-Rays höstturné. Den 15 november intar han Nöjesfabriken. Debaser Medis i Stockholm får besök den 18 december och i Göteborg ser du honom på Pustervik den 28 november. Hela listan finns längst ner i artikeln.

Daniel Adams-Rays nya singel Precis Som Jag släpps idag. Den handlar om ett samhälle där "mellanrum har blivit klyftor". Du hör den här:Det är inte bara första singeln som har en politisk underton. På en annan låt ifrån den kommande skivan har ljudupptagningar ifrån en uppmärksammad SD-skandal samplats. I sommar när Daniel spelade på Way Out Wests Flamingoscenen var GAFFAs recensent Andreas Bäckman där och tyckte till om konserten.

"Bland annat samplas gatubråket mellan SD-topparna och Soran Ismail där Erik Almqvist utbrister "skit i den lilla horan" i en lugnare låt som fungerar som hyllning till den unge komikern i fråga, och som en diss mot det invandrarfientliga partiet. Det känns viktigt att en tongivande ung artist som Daniel Adams-Ray vågar kommentera den bistra samtiden och visa sin ställning."
Hela recensionen hittar du här.

Kanske är det den omväxlande uppväxten i Kenya, Nederländerna och Stockholm som gett Daniel Adams-Ray så många strängar på sin lyra. Några känner nog igen honom under namnet "Big Danne" ifrån hiphopkarriären i Snook tillsammans med Oskar "Kihlen" Linnros. Bandet peakade i mitten av 00-talet med låtarna Mister Cool och Vi Vet Inte Var Vi Ska Men Vi Ska Komma Dit. Daniel kammade hem SM-guld i freestylerap och utsågs 2006 till "Årets rappare".

Efter det började Daniel studera vid Berghs i Stockholm, vilket ledde till uppkomsten av klädmärket Lagom tillsammans med modedesignern Nette Sandström. Precis som den forne kollegan Oskar Linnros tog Daniel språnget ifrån hiphop till pop och släppte debutalbumet Svart Vitt Och Allt Däremellan 2010. Det sålde platina och singeln Gubben I Lådan poppade upp som årets mest sålda låt. Det nya albumet har än så länge hemligt namn men kommer att se dagens ljus den 6 november.

Biljetterna till turnén släpps den 26 september 9.00.

Datum

15.11    Karlstad, Nöjesfabriken
22.11    Borlänge, Liljan
23.11    Hultsfred, Metropol
28.11    Göteborg, Pustervik
29.11    Malmö, KB
30.11    Västerås, Culturen
  6.12    Uppsala, Svandammshallarna
11.12    Örebro, Ritz
13.12    Kalmar, Sandra
14.12    Ljungby, Garvaren
18.12    Stockholm, Debaser Medis
21.12    Södertälje, Molto
26.12    Sälen, ICE
28.12    Åre, Bygget

Fler datum kan tillkomma.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA