x

Rookiefestivalen presenterar nya namn

Rookiefestivalen presenterar nya namn

Hiphopduon Far & Son har gjort sig känd för sina energiska livespelningar på bland annat Musikhjälpen 2011 och Hultsfredsfestivalen 2012. Nu blir de bandet som får gå upp som sista akt på Rookiefestivalen 25-26 oktober i Rockcity, Hultsfred. Andra band som ingår i artistuppställningen är stjärnskottet Julia Vero och nysajnade EMI-bandet Fjärilseffekten, som hade videopremiär på GAFFA.se igår. Några av de övriga rookiebanden är We Met TomorrowJoin The RiotThe Misfortunes Of Captain Peculiar och Kastrup.

Far & Son består av Frej Larson (Slagsmålsklubben, Maskinen) och Simon Gärdefors (Las Palmas). Simon släppte skivan Att Leva Med Skammen 2010 på egen hand. Han är även serietecknare som mest tecknar för tidningen Galago och driver podcasten Arkiv Samtal. Frej startade sin karriär med soloprojekt Offerprästers Orkester som i hemstaden Ronneby. Han är nu ägare i skivbolaget Djur And Mir och driver etiketten Goldenbest Records där bland andra Lilla Lovis och Den Svenska Björnstammen är sajnade.

Far & Sons släppte singeln Aldrig Försent Att Ge Upp i våras. Den hör du här:Västeråsfödda Julia Vero, eller Julia Boman som hon heter har skrivit låtar och uppträtt sedan 14-årsåldern. Nu har hon sadlat om från retrorock i The Federales till elektronisk pop i soloprojektet Julia Vero. Hennes självbetitlade debut-EP släpptes i våras där singleln Hollow ingår. I somras spelade hon på bland annat Hultsfredfestivalen och Popaganda. Hon är omskriven på kinesiska musikbloggar och brittiska dansmusiksidor och spås en skimrande elektropopframtid. Är du nyfiken på Hollow så lyssnar du här:Fjärilseffekten har, som skrivet, nyligen släppt en video till nya singeln Starka Nu. Hampus Blomberg, Anton Fernandez och Hannes Wiklund träffades i hemstaden Södertälje och var länge vänner innan bandet bildades. Bandet inspireras av Beach Boys, Beatles, Mumford & Sons och Fleet Foxes. De har varit förband till Veronica Maggio på ett lokalt hak i hemstaden. Låten Har Du Inte Fattat Än toppade P3 Stars lista över landets bästa demos och nu ligger världen för deras spralliga popfötter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA