x

''Träffar rätt i magen på alla som inte har ett hjärta av sten''

''Träffar rätt i magen på alla som inte har ett hjärta av sten''

Vit Päls har gjort sig ett namn bland indiekidsen, och sakta växt sig in i allt fler människors medvetande. Efter två album och en EP är det idag dags för nytt skivsläpp. Samtidigt som Ägd får release har också videon till förstasingeln Sov Hos Mig Inatt nått nätet. Och om ni är intresserade av kanotbalett, eller bara tycker det låter intressant, bör ni inte missa den längst ner här. Men först låter vi Vit Päls låtskrivare och sångare Carl-Johan Lundgren välja sina favoritvideor.

Sly And The Family Stone – Everyday People

– Sly And The Family Stone sägs vara det första bandet som blandade både kvinnor och män och etnicitet i sin uppsättning. Detta fick de mycket skit för. Mest för att USA i slutet av 60-talet var kaos i fråga om rasism. Sly hade dock hela tiden en övertygelse om att allt måste lösas med humanism.

R. Stevie Moore - Don´t Let Me Go To The Dogs

– Ingen annan artist är väl så ett med sina musikvideor som R. Stevie Moore. Det är som korv med bröd, där man inte vet var den ena tar slut och den andra tar vid i fråga om helhetsupplevelsen för verket. Blev inspirerad av detta när jag fick för mig att själv göra videon till Hösten Talar Med Oss.

Bob Dylan – I Threw It All Away

"Once I had mountains in the palm of my hand

And rivers that ran through ev'ry day

I must have been mad

I never knew what I had

Until I threw it all away"

– Han flyr med blicken och ser mest ut att vilja komma därifrån. Ändå träffar alltihop rätt i magen på alla som inte har ett hjärta av sten.

Kate Bush – Wuthering Heights

– Ord är överflödiga här.

M. Ward – Hold Time

– Vet inte varför jag tycker så mycket om denna video. Kanske för att den är så enkel, så stilla, att det på något märkligt sätt finns en historia där ihop med musiken som bara nästan berättas och liksom lämnar kvar nått hos betraktaren.

Vit Päls – Sov Hos Mig Inatt

Sist, men kanske viktigast, Vit Päls egna video. Den är regisserad av Los Angeles-baserade reklamkreatörerna Philip Westman och Josh Webman och är en väldigt vacker skapelse.

– Jag fick tag på Philip Westman via Twitter. Han har spelat in videon i Honeoye, New York. En plats kanske mest känd från Youtube då det tävlas en hel del i kanotbalett. Marc Ornstein som spelar huvudrollen i videon är mästaren själv. Speciellt förtjust är jag i närbilderna, där bränner det till, säger Carl-Johan Lundgren själv om videon.

Se så, kolla in kanotbalettvideon nu.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA