x

Rysk föräldraförening vill stoppa Elton John

Rysk föräldraförening vill stoppa Elton John

Den brittiske sångaren Elton John har två planerade livedatum i Ryssland, först i Moskva den 6 december och sedan dagen efter i Kazan. Nu har dock protester väckts mot den öppet homosexuelle artistens kommande framträdanden. I ett öppet brev ber en rysk föräldraorganisation president Vladimir Putin att ställa in stjärnans konserter då de menar att han kommer bryta mot lagen som förbjuder homosexuell propaganda.

I sitt öppna brev skriver de enligt The Guardian "sångaren tänker komma med stöd till lokala sodomiter och bryta den nuvarande ryska lagen, som ska skydda barn".

Många artister, däribland Cher som vi skrev om i förra veckan, har valt att helt bojkotta Ryssland på grund av det nya förbudet om homosexuell propaganda. Det har också höjts röster för att man bör bojkotta hela vinter-OS som sker i Sotji, Ryssland, i vinter. Men Elton John menar istället att han genom att spela i landet står upp för den homosexuella befolkningen.

– Som homosexuell man kan jag inte lämna dessa människor ensamma utan att åka dit och stödja dem. Jag vet inte vad som kommer hända men jag måste åka dit, sa han i en intervju enligt The Guardian.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA