x

Sabaton Open Air presenterar nytt

Sabaton Open Air presenterar nytt

Det ryska pagan metal-bandet Arkona inspireras mycket av folklore och slavisk mytologi. Nästa år får de packa med sina ryska folkmusikinstrument och bege sig till Sabaton Open Air i Falun.

Bandnamnet är taget ifrån den sista hedniska slaviska borgen Arkona som låg på Rügen i nuvarande Tyskland. Rügen var svenskt mellan 1648 och 1815, men nu är det en tysk turistort. Arkona bildades 2002 under namnet Hyperborea. Ett år senare hoppade alla medlemmar av förutom en som fortsatte som enmansband med stöd från bandet Nargathond. I samband med det släpptes albumet Vozrozhdeniye som nu är en av de största slaviska pagan metal-albumen. Lagom till att albumet Lepta släpptes gick tre medlemmar från Nagrathond med som permanenta medlemmar i Arkona. Bandets senaste album Slovo blandar folkmelodier, growls och etniska instrument.

Sabaton Open Air föddes 2008 och var då en endagsfestival inomhus, men har sedan vuxit upp till att bli en framgångsrik tre dagar lång utomhusfestival. Festivalen drivs av medlemmar ur Sabaton. Festivalen kan stoltsera med många storband genom åren så som Helloween, Danko Jones, Dynazty, Noctural Rites och D-A-D. Festivalen brakar igång den 14-16 augusti nästa sommar.

Klara band så här långt är:

Sabaton

Týr

Arkona

Amaranthe

Deals Death

Imber


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA