x

Nytt album på väg från Kartellen

Nytt album på väg från Kartellen

Efter att Alliansen vunnit valet 2006 kände Leo Kinesen Carmona att något behövde göras, någon behövde spegla samtiden som den var. Genom musik. Därför startade han från ett fängelse i Finland, där han sitter livstidsdömd, hiphop-kollektivet Kartellen tillsammans med Janne Babyface, Kaka och Sebastian "Sebbe Staxx" Stakset. Deras hårda attityd, tunga låtar och historierna om att deras videor skulle vara producerade med hjälp av rånbyten gjorde att de snabbt gjorde ett namn för sig själva.

När debutalbumet Ånger & Kamp släpptes förra året var fortsatt succé ett faktum. Nu är så kollektivet äntligen tillbaka och albumet Ånger & Kamp Del 2 släpps 29 november. På skivan kommer de bland andra få sällskap av Timbuktu, Syster Sol och Abidaz. Precis som på debuten är det Stress, sajnad av Jay-Zs bolag Roc Nation, som producerar.

Till första singeln Underklassmusik är det inte lika lång väntan då den släpps redan 7 oktober. Den inleds med en Olof Palme-sampling, vilket bör vara en tydlig indikation på att Kartellen fortsatt på den redan inslagna politiska vägen.

– Det är en lägesrapport från Sveriges miljonprogram 2013, hälsar Sebbe Staxx om singeln.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA