x

Little Dragon-syster släpper debutalbum

Little Dragon-syster släpper debutalbum

Sandra Sumie Nagano är född i Göteborg och har spelat in låtar sen 2008. Men hon har väntat med att ge ut en fullängdare till dess att musiken låtit som den gör i hennes huvud. Nu när Sumie, som hon kallar sig, fått musiken dit hon vill släpps också hennes självbetitlade debut den 29 november.

Till skillnad från lillasyster Yukimi Nagano, medlem i den elektroniska popgruppen Little Dragon, är storasyster Sumies alster akustiska, sköra skapelser.

– Det var inte ett medvetet val utan mer att jag spelade på min gitarr och har man två små barn så kan man inte låta så mycket. Men jag älskar också minimalistisk och skör musik, så det kändes som en naturlig riktning för mig, säger Sumie i ett pressmeddelande.

Albumet släpps 29 november av välrenommerade skivbolaget Bella Union, som bland annat har Beach House och The Flaming Lips i sitt stall, och här nedan kan ni kika in en liten albumteaser. Sumie, som redan agerat förband åt CocoRosie, kommer ställa sig på scen och värma upp åt Basia Bulat när hon spelar i Göteborg 25 oktober. Hon spelar också live i Stockholm, på Dramatens Lejonkula, veckan innan, 19 oktober.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA