x

Steve Angello tilldelas svensk-amerikanskt pris

Steve Angello tilldelas svensk-amerikanskt pris

Varje år delas Eliason Merit Award ut till en svensk som genom sin profession förbättrat relationerna mellan Sverige och USA. Tidigare år har bland annat skådespelaren Dolph Lundgren och fotbollstränaren Pia Sundhage mottagit priset. I år är det före detta Swedish House Mafia-medlemmen Steve Angello som får det.

– Han har en enastående förmåga att skapa musik som inspirerar och har inverkan på den stora publiken, vilket belyser de fantastiska svenska, kreativa och musikaliska framgångarna världen över, säger Gudrun Giddings, ordförande i juryn, i ett pressmeddelande.

Angello, som turnerat världen över och sålt miljoner skivor är glad över utmärkelsen.

– Att motta ett pris som detta är en stor ära. När jag fick reda på att jag skall motta priset för att ha stärkt relationerna mellan Sverige och USA fick jag ett stort leende på läpparna. Jag har aldrig gått in i något av dessa äventyr för att få utmärkelser, det är enbart en ren passion! När något sånt här händer så känner man sig styrkt att gå vidare och jobba hårdare och därför betyder detta mycket för mig och de personer som är med på resan och stödjer mig och mitt äventyr, säger Steve Angello själv om utmärkelsen i ett pressmeddelande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA