x

Streamingtjänst erbjuder CD-kvalitet

Streamingtjänst erbjuder CD-kvalitet

Efter att ha testats som beta-version i ungefär ett halvår släpper musikstreamingtjänsten Wimp sin nya funktion, Wimp HiFi. Med detta släpp får lyssnaren tillgång till streamad musik i CD-kvalitet. En nyhet som bör göra alla audiofiler där ute tämligen nöjda.

– Streaming av musik har alltid varit begränsad till låg kvalitet. Men Wimp har alltid stått för hög kvalitet och stora musikupplevelser och med WIMP HiFi kan vi nu leverera en verkligt högklassig service till en alltmer kräsen marknad för streamad musik, säger Andy Chen, VD för Wimp Music, i ett pressmeddelande.

Än så länge finns bara ungefär två tredjedelar av hela Wimps musikbibliotek att streama på högsta kvalitet. Därför kommer användarnas redan befintliga låtlistor inte endast bestå av musik i toppkvalitet. För att bäst testa på tjänsten bör användarna helt enkelt lyssna på hela album, som de med säkerhet vet är tillgängliga i CD-kvalitet. Något som faktiskt varit en förhoppning från Wimps sida. De har därför, samtidigt som Wimp HiFi, lanserat en redaktionell tjänst som är tänkt att övertyga lyssnarna om att musik ska lyssnas på i albumform, och med bästa tänkbara ljud. Frågan är om de får med sig sina användare på tåget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA