x

Sverige får egen Rolling Stones-utställning

Sverige får egen Rolling Stones-utställning

The Rolling Stones släppte sin första singel Come On sommaren 1963. Över 50 år senare är Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood och Charlie Watts fortfarande aktiva. Och de turnerar fortfarande världen över trots att karriären kantats av droger, tragiska dödsfall och fängelsevistelser. De valdes 1983 in i rockens Hall Of Fame och anses av många vara ett av de största banden någonsin.

Utställningen It´s Only Rock N Roll, på Västerviks musikbibliotek, hyllar under hösten The Rolling Stones och deras 50-åriga karriär. Det kommer visas unikt material som lånats in av Barbro Karlsson och Ove Tingvall, som båda är medlemmar i den svenska Rolling Stones-föreningen Stones Vikings. Karlsson lånar ut en samling av memorabilia som aldrig tidigare visats offentligt och som enligt utställaren ska vara enorm. Tingvall, som även skrivit boken Rolling Stones I Sverige, lånar bland annat ut ovanliga skivomslag, en kavaj som han personligen fått av Mick Jagger och en skjorta från Keith Richards till utställning.

För de som känner att en tripp till Västervik nu är ett måste hålls utställningen öppen mellan 8 oktober och 16 november.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA