x

Youtube lanserar musikgala

Youtube lanserar musikgala

Nu får amerikanska Grammys och MTV Music Awards se upp, Youtube lanserar sin egna musiktävling med sex än så länge okända vinstkategorier. Vad som däremot är bestämt är att det är tittarna, fansen, som avgör vem som kommer vinna. Under den direktsända galan tredje november kommer dessutom, enligt huvudsponsorn Kia Motors, Lady Gaga, Eminem och Arcade Fire att framträda. På vilket sätt verkar dock vara lite luddigt än så länge.

– Vi kommer försöka skapa live-videor under galan så att upplevelsen mer riktas mot skapande än presenterande. (…) Vårt mål är inte att bara göra en till gala. Vi vill göra något speciellt, säger Danielle Tiedt, Youtubes vice VD, i en intervju enligt Billboard.

Galans värd blir skådespelaren, och tidigare musikern, Jason Schwartzman känd från bland annat Rushmore och Moonrise Kingdom. Och för att göra det hela lite extra spektakulärt har Spike Jonze, regissören bakom I Huvudet På John Malkovich och Where The Wild Things Are, fått i uppdrag att leda arbetet med galan.

– Jag vill testa om vi kan göra det hela till en kväll om att göra saker. Istället för att bara ha uppträdanden kan vi göra live-samarbeten? säger Spike Jonze i en intervju enligt Billboard.

Hur och på vilket sätt Youtube och Jonze planerar att göra en speciell gala är dock än så länge höjt i dunkel. Precis som såväl kategorierna som de nominerade också är. Men när det gäller de två senare lär mer information komma den 18 oktober då de nominerade ska presenteras. Så länge kan ni kika in Youtube-klippet här nedan där Schwartzman presenterar galan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA