x

''Skivbolag kränger lyxporr med musik''

''Skivbolag kränger lyxporr med musik''

I förra veckan berättade vi om Britney Spears vågade video som blivit förbjuden i Storbritannien. Och ingen kan väl undgått det infekterade bråket mellan gamla storstjärnan Sinéad O'Connor och Miley Cyrus angående den sistnämndas avklädda video. Nu ger sig en annan gammal musikikon, Annie Lennox, in i debatten med ett meddelande på sin Facebook.

– Jag måste säga att jag är oroad och bestört av den senaste tidens uppenbart sexualiserade framträdanden och videor. Ni vet vilka jag pratar om. Det verkar uppenbart att vissa skivbolag kränger lyxporr med musik som ackompanjemang, skriver Eurythmics-stjärnan Annie Lennox bland annat.

Hon fortsätter med att förklara att hon såklart är för yttrandefrihet men att marknadens krafter inte bryr sig ett dugg om hur dessa videor påverkar unga tjejer. Lennox beskriver att allt företagen vill är att tjäna pengar och att så länge det går att tjäna pengar på detta sätt så kommer det att fortgå. Hon ger också en känga till de artister som ställer upp på det hela i tron om att det är okej att producera kvinnoförnedrande material så länge det är kvinnan, och artisten själv, som står bakom det.

– Som att allt kan motiveras av hur många miljoner dollar och Youtube-träffar du kan få genom att bete dig som hallick och prostituerad på samma gång. Det är en glorifierad och monetär form av självskadebeteende, skriver Annie Lennox som avslutning på sitt inlägg på Facebook.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA