x

Ace Wilder: ''Det är något som är off''

Ace Wilder: ''Det är något som är off''

Sveriges nya stjärnskott Ace Wilder föddes som Alice i Sverige men flyttade som liten till Florida och växte upp i USA. Hon lärde sig vad The American Way handlade om och stränderna i Florida var där man tillbringade somrarna tillsammans med surfingbrädor och lägereldar. Sedan flyttade familjen hem till Sverige igen. En omställning utan dess like. Men Ace Wilder tog med sig något hem. Kanske något man kan kalla en knuten näve. En vilja att nå ut med sin kreativitet. Och i och med årets Melodifestival, med låten Busy Doin' Nothin', har hon slagit igenom på allvar.

Vi bad Ace Wilder sända över fem favoritvideor och skriva några rader om varje. Hennes egna verk, Bitches Like Fridays, ser ni längst ner.

Solange – Lovers In The Parking Lot

– Tycker om den udda känslan i videon. Man får lite Twin Peaks-känsla när man tittar på den. Det är något som är off. Hennes slarviga dansstil och att den utspelar sig i en shopping mall på kvällstid ger en obehaglig effekt tycker jag.

Miguel – Do You

– Jag älskar Miguels throwback till Prince i Purple Rain i den här videon. Den är extremt sexig (enligt mig). Tycker väldigt mycket om de svartvita bilderna i videon. Får mig att tänka på alla Herb Ritts (modefotografen) videor som han gjorde på 90-talet.

Kate Boy – Northern Lights

– Modern, nytänkande och fräsch. Snygga linjer och ljussättning.

  

Drake – Hold On, We're Going Home

– Älskar allt som använder Miami Vice som referens.

  

Jade – Don't Walk Away

– En gammal klassiker. Videon i sig är väl inte så speciell, men detta är 90-talet för mig.
Det är också lite roligt att man kan se exakt dessa klädesplagg på gatan idag.

Ace Wilder – Bitches Like Fridays

Regisserad, filmad och redigerad av Philip Kjellberg.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA