x

Så bra var Bob Dylan i Oslo

Så bra var Bob Dylan i Oslo

I helgen är det så dags, spelningarna som en del av er har väntat på länge, Bob Dylans återkomst till Sverige. Han brukar dyka upp med jämna mellan, vissa säger säkert att han är här för ofta, men fansen håller nog inte alls med. Så ikväll och på söndag sitter de säkerligen bänkade i Stockholm Waterfronts lokaler. För att värma upp lite, bli lite peppade, kan det kanske vara skönt att höra att GAFFA Norges recensent Brand Barstein gav Oslo-spelningen 5 av 6 stjärnor. Hela recensionen kan man läsa här, annars kan man ta del av några utdrag ur recensionen här nedanför. Det verkar ha börjat lite trevande, för att sedan ta sig. Skrollar man längst ner hittar man också spelningens setlist.

"Han står där bredbent, utan gitarr såklart. Omgiven av fem män klädda i jordfärgade kostymer står Dylan framför, som en bandledare i svart med leopardstripes på byxorna. Verkar han lite skakig? Det enda som är säkert under de inledande minuterna, nej vänta, öppningskvarten, är att om du inte kan texterna utantill är det stört omöjligt att höra var som sjungs."

"Den glimrande Tangled Up In Blue får välförtjänt den största ovationen dittills, trots gitarrproblem. En generös It's Alright Ma följer, och den har fått en omarbetning som gör att den smidigt passar in med resten av settet. Americana, det finns ingen bättre beskrivning. Dylan och bandet gör Oslos största arena till bakrummet på en bluesbar, och det verkar helt naturligt.

"Forgetful Heart. Ljuset dämpas, tempot sänks. Scenen badar i tungsten, bakgrunden täcks av en midnattshimmel. 'What can I say, without you it's so hard to live'. Rösten – ja, rösten – den är där. Dylan drar fram munspelet och får applåder efter sitt solo. Han har blivit balladernas man."

"Det blir inte ett maratonset. Men det blir ett enkelt klubbset av traditionellt amerikanskt mått på en vilseledande intim scen."

Setlist:

Things Have Changed

She Belongs To Me

Beyond Here Lies Nothin'

What Good Am I?

Pay In Blood

Tangled Up In Blue

It's Alright Ma (I'm Only Bleeding)

Paus

Early Roman Kings

Simple Twist Of Fate

Summer Days

Forgetful Heart

Spirit On The Water

Scarlet Town

Soon After Midnight

Long And Wasted Years

Extranummer

All Along The Watchtower

Blowin' In The Wind


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA