x

Här är de nominerade till rockens Hall Of Fame

Här är de nominerade till rockens Hall Of Fame

The Rolling Stones är upptagna, liksom Madonna och Bruce Springsteen. Och 1988 var det någon form av guldår då storheter som The Beach Boys, The Beatles, The Supremes och Bob Dylan valdes in. I rockens Hall Of Fame, det vill säga. Givetvis är en hel radda andra legendariska band också redan medlemmar. Men nu är det nytt år och nya band har möjlighet att ta sig in, och idag kom också nomineringar ut.

För att kunna bli upptagen i Hall Of Fame krävs att man släppt något, album eller singel, för mer än 25 år sedan. Det innebär i år att man måste släppt något under det guldår som nyss nämndes, 1988, vilket är precis det Nirvana gjorde när de släppte coversingeln Lovebuzz. Men Nirvana är också det enda bandet av de nominerade som ligger precis på 25 årsgränsen, och flera av de andra banden har redan tidigare nominerats utan att väljas in, däribland rapparna i N.W.A.

Ett band som nog många trodde redan var invalda, Kiss, återfinns även de bland de nominerade tillsammans med The Replacements, Chic, Peter Gabriel, LL Cool J, The Zombies, Cat Stevens, Hall And Oates, Paul Butterfild Blues Band, Deep Purple, Link Wray, Linda Ronstadt, The Meters och Yes. Noterbart är att om Peter Gabriel väljs in blir det för andra gången då han redan har en plats med Genesis sedan 2009.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA