x

Bråk om Leila K-bok – innan release

Bråk om Leila K-bok – innan release

Imorgon släpps Boken Om Leila K som skrivits av houseproducenten och författaren Petter Wallenberg. Men redan innan den släpps har ett bråk blossat upp. Det är Leila Ks vän Marc Linnér som ovetandes citeras på sammanlagt tolv sidor i boken. Visserligen ställde han upp på att göra en intervju med Petter Wallenberg för fyra år sedan, men då i tron att författaren skulle skriva boken tillsammans med elektrostjärnan. Men även Leila K är osams med Petter Wallenberg efter att hon ansett att han utnyttjat hennes svaga ställning. Enligt henne "stal" han hennes röst till låten Legendary som finns med på House Of Wallenbergs, Petter Wallenbergs artistnamn, debutskiva.

– Vi umgicks en kort period för fyra år sedan, men hade jag vetat hur han skulle använda det jag sa då skulle jag aldrig ställt upp. Jag har inte pratat med Petter sedan han gjorde de där inspelningarna med Leila som han släppte som låt, jag måste undersöka om jag kan polisanmäla det här, säger Marc Linnér till Aftonbladet.

På sin Facebook kallar Marc Linnér Petter Wallenberg för stalker och beskriver honom som "pure evil". Han beskriver också att han många gånger blivit kontaktad av filmmakare och författare, och lockats med en hel del pengar, för att lämna ifrån sig sin bild av Leila K. Men han har alltid tackat nej då han endast vill medverka på något som Leila K själv samtyckt till, något han menar att hon ej gjort i det här fallet.

Petter Wallenberg håller dock inte med om kritiken som riktats mot honom.

– Marc visste att han gjorde en intervju för en bok, det var väldigt tydligt, vi bestämde träff för en bokintervju och jag hade en diktafon. Det var dock fyra år sedan så jag förstår att det är lätt att glömma. Intervjun med Marc är väldigt fin och i den framgår det att han är god vän till Leila. Han har ingenting att vara orolig för och som du ser tackar jag honom i tackordet, säger han till Aftonbladet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA