x

Spoileralert! Det här avslöjas i Morrissey-biografin

Spoileralert! Det här avslöjas i Morrissey-biografin

Den gamle popikonen Morrissey släpper idag sin självbiografi med den spännande titeln Autobiography. Därför befinner han sig idag i Göteborg för att göra sin enda boksignering. Trots att boken bara funnits tillgänglig i sisådär tolv-tretton timmar har The Guardian hunnit dissekera verket, och tagit ut ett gäng nya intressanta fakta om Morrissey.

De har bland annat plockat ut det faktum att Morrissey var friidrottare som ung, han sprang både 100 och 400 meter, och att han gjorde sitt första TV-framträdande som statist på såpan Coronation Street. The Smiths-sångarens första kärlek visar sig också vara en man, och inte vem som helst utan Jerry Nolan från The New York Dolls. Det var omslaget till The Dolls debut som gjorde honom knäsvag.

I boken nämns också att Nick Kent blev tillfrågad att hoppa in i The Smiths när Johnny Marr lämnade, att låten Margaret On The Guillotine ledde till att Morrissey fick svara på frågor i ett polisförhör och att Mozz tror att han utsattes för ett kidnappningsförsök efter en spelning i Mexiko. Det verkar alltså finnas packat med intressanta historier.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA