x

Gnarls Barkley-sångare åtalad för att ha drogat kvinna

Gnarls Barkley-sångare åtalad för att ha drogat kvinna

Det stormar kring CeeLo Green, mannen som för oss svenskar antagligen mest är känd som soulrösten i duon Gnarls Barkley. Men som också är aktuell som coach i den amerikanska versionen av talangtävlingen The Voice. Det var i juli, någon gång under natten 13 till 14, 2012 som sångaren träffade en kvinna i en restaurang i Los Angeles. Där ska han, enligt anklagelserna, drogat kvinnan med ecstacy och hon menar att hon inte minns vad som hänt, men att hon vaknat upp med en naken CeeLo Green i sin hotellsäng.

Från början var CeeLo Green åtalad för våldtäkt, men detta fall lades ned på grund av "otillräckliga bevis". Förra året rapporterades det om att den 33-åriga kvinnan har bandat sångaren när han ber om ursäkt för att ha drogat henne, och även nämner MDMA (en form av ecstacy) men om ett sådant band verkligen finns är oklart.

Även om våldtäktsåtalet är nedlagt är CeeLo Green ännu inte ur stormen. Åklagaren har tagit drogfallet vidare till domstol och döms soulsångaren riskerar han fyra år i fängelse.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA