x

En trebent hund och en mörkt sexuell historia

En trebent hund och en mörkt sexuell historia

Köpenhamnshemmahörande Efterklang har skapat post-rockiga, experimentella popalster sedan början av seklet. Debuten Tripper kom 2004 och bandet har sedan dess släppt tre skivor till. Under hösten förra året kom senaste albumet Piramida och vi på GAFFA kan idag premiärvisa inte bara en, utan två musikvideor från två av spåren på den plattan.

Between The Walls är en svart historia, åtminstone videomässigt. Det börjar vackert, sällsamt. Men det tvistas till en bit in och blir en mörkare sexuell historia som slutar ganska så obehagligt. Videon är inspelad i Köpenhamn och gjord av Sebastian Birk med foto av Jacob Møller. De två skådespelarna i videon är Sara Hjort och Peter Hald.

Black Summer är inspelad i Vancouver av Everything All At Once (Kevan Funk och Benjamin Loeb). Den centreras runt hundar, som på ett eller annat sätt hamnar i klammeri, och där en av dem bara har tre ben. Skaparna säger själva så här om videon:

– Den konceptuella grunden för Black Summer-videon ligger förankrad i en önskan att utforska frågan om att vara fängslad och vår uppfattning av brottslingar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA