x

''Samhället ska bli lite kaotiskt''

''Samhället ska bli lite kaotiskt''

Imorgon startar en miniturné för de tre lovande artisterna Nadia Nair, Iida och Midnight Boy. Under torsdag, fredag och lördag betar de, i tur och ordning, av Lund, Jönköping och Göteborg. För den göteborgsuppväxta Nadia Nair är det ett sätt att få fler att höra hennes musik, men det är inte riktigt där mitt och hennes telefonsamtal börjar.

– Tycker du att det är en bra onsdag? Du har inte hört om Mercury Retrograde? Det är liksom att Merkurius går baklänges, och människor blir väldigt påverkade av det. Samhället ska bli lite kaotiskt säger de, haha, och det började tydligen häromdagen.

Känner du dig påverkad alltså?

– Ja, jag tycker det. Jag är lite förvirrad, lite glömsk och extra klantig. Det är lite läskigt inför turnén man vill ju inte att det ska strula till det nånting nu.

Men om man bortser från vad som kan störa ute i rymden, hur känns det inför miniturnén?

– Det känns jättebra, jag kommer bland annat spela min nya singel och två andra låtar så det blir lite sånt inte så många hört. Sen ska det bli jättekul att få komma till Lund och Jönköping, jag har aldrig spelat där så det ska bli kul att se hur deras scen ser ut. Och att de kan få komma och se vad jag har skapat.

Men du är från Göteborgstrakten, blir det extra speciellt att spela där?

– Det är så roligt, för när jag bodde i Göteborg och man började gå ut så var Pustervik verkligen ett favoritställe och man fantiserade mycket om hur det skulle vara att spela där när man såg andra på scenen. Och nu ska jag göra det, det ska verkligen bli speciellt. Göteborg ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det kommer alltid vara hemma.

Du har ju hattat lite fram och tillbaka mellan västkusten, och Göteborg, och östkusten, och Stockholm, får man verkligen hålla på så?

– Haha, jag tycker det. En del tänker nog "va fasiken, åker hon bort igen?" men jag gillar att resa och framför allt att komma hem igen. Jag skriver väldigt bra där, i Göteborg, men avslutar arbetet bättre här i Stockholm.

Nadia Nair släppte för ungefär ett år sedan första singeln Bon Voyage, och i våras kom så The Bon Voyage EPn. Allt fler har lagt märke till henne, och hennes musik och något av en hajp har uppstått.

– Jag tycker att det känns oerhört fint, men också overkligt. Det är konstigt att det man gör i studion och tänker "är det här bra, det känns bra" kring sedan släpps och att då höra att det finns de som fattar grejen och som vill ha mer, det gör mig rörd och väldigt peppad.

Men vågar man ta in det?

– Det gör man absolut, men det gäller att inte tänka "alla gillar mig, jag kan ta det lugnt nu". Och det gör jag inte heller, jag tänker sällan "nu har jag det" utan snarare "nu har jag det inte igen", eller alltså … skit samma, det där blev konstigt, hahaha.

Skit samma eller ej, här spelar Nadia Nair tillsammans med Iida och Midnight Boy:

24 okt – Lund, Mejeriet.

25 okt – Jönköping, The Hush Hush Clud.

26 okt – Göteborg, Pustervik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA