x

In Flames spelar in i klassisk studio

In Flames spelar in i klassisk studio

Det har gått två år sedan In Flames släppte sitt tionde album Sounds Of A Playground Fading. Och gruppen som totalt sett sålt över tre miljoner skivor börjar nu röra på sig rejält inför kommande vårs nya albumsläpp. I veckan beger de sig nämligen in i studion för att påbörja arbetet. Men det rör sig inte om vilken studio som helst, utan en av de mer legendariska sådana, nämligen Hansastudion i Berlin.

Tidigare har band som Depeche Mode och U2 spelat in i lokalerna. För att inte tala om Iggy Pop och David Bowie. Det var i Hansastudion som de tillbringande mycket av sin mytomspunna Berlinvistelse tillsammans. Och det var även där som albumen Heroes och Lust For Life kom till. Nu är det alltså Göteborgs metalpionjärers tur att träda in på den klassiska marken.

– När jag besökte Hansastudion tidigare i år så fick jag gåshud. Det finns sådan historia som både kretsar kring och i studion. Jag vill vara en del av den historien. Där har skapats magi, jag hoppas det smittar av sig på oss, säger In Flames sångare Anders Fridén.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA