x

En barfota riksspeleman och ett kollektiv i Delsbo

En barfota riksspeleman och ett kollektiv i Delsbo

Bakom bandnamnet gömmer sig duon Irya Gmenyer och Pange Öberg. De har båda sysslat med musik sen ung ålder, men från olika håll. Irya har stått på scener och varit med och grundat Cirkus Cirkör. Pange har istället mer agerat bokare och konsertarrangör. När de träffades 2003 slog det dock gnistor och de började skriva musik tillsammans.

Tidigare i år kom duons andra album The Pain Of Letting Go och vi har tidigare haft premiärer för videorna till låtarna A Place Where We Can Stay och titelspåret The Pain Of Letting Go. Nu är det återigen dags för video, den här gången till låten Dreaming. Enligt bandet själva är den inspirerad av det sena 50-talet och tidiga 60-talet i USA. Och de poängterar att det är samma musikaliska inspiration som David Lynch hade när han spelade in den kultförklarade TV-serien Twin Peaks.

Videon är inspelad i Delsbo, Iryas hemtrakter, i ett kollektiv. Medverkar gör lokalkändisen och riksspelemannen Klint-Olle, en man som enligt bandet går barfota året om. Videon har regisserats av Emil Jonsvik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA