x

SPELLISTOR: Här är skivbutikernas bästa tips

SPELLISTOR: Här är skivbutikernas bästa tips

Ah, den där känslan av att bläddra bland vinylerna. Den där känslan av att snacka lite skit med butiksinnehavaren. Vilka av årets plattor är överskattade och vilka är underskattade? Känslan av att komma med tips och att nås av den där skivan som råkar vara årets bästa album. Jämför det med att skrolla runt inne i Spotify. Nej, just det, det går inte att jämföra.

Vi tog kontakt med några av dessa eldsjälar där ute, de som fortfarande tror på den fysiska skivans makt och håller liv i platser där landets alla musiknördar kan mötas, på vissa håll kanske över en kopp kaffe. Vi bad dem sända över en Spotifylista (ironiskt nog) med alla möjliga tips. Temat var valfritt och nedan fick vi till svar.

Så ta till er musiken och, som tack för tips, gynna butikerna som medverkar på ett eller annat sätt.

SKIVBUTIKERNAS SPELLISTOR:

"Hösten 2013 har gjort sin entré och inget säger väl höst mer än vemod? Här har ni en lista med de, enligt mig, mest vemodiga låtarna under 2013 so far.
Här snackar vi ensamma gitarrplock, ett piano i fjärran, bräckliga stämmor, mycket reverb, hela paketet. Enjoy!" Mio Franzén, Bengans Skivbutik

2013 års mest tårdrypande låtar – Bengans Skivbutik

"Här är min kärleksförklaring till musik 2013, i dur och moll om vartannat." Dennis Lood, Rundgång Malmö

Rundgång Malmö

"En 20 låtars kort resumé om en genre i musikhistorien som alltid bespottats på grund av det välproducerade soundet.

De största banden och artisterna i genren sålde kopiösa mängder med album på 70- och 80-talet och var egentligen inga singelband. Därav namnet på genren – AOR – Album Orientated Rock.

Vissa säger att AOR står för AMERICAN ORIENTATED ROCK eller till och med ADULT ORIENTATED ROCK.

Hur som helst så är här en lista med låtar från en del storheter som lirar en lite mer slick typ av AOR. Band som till exempel Toto och Airplay till mer rockiga band som till exempel Honeymoon Suite och FM.

I listan har jag även lagt med några band som lirar en mer pompös typ av AOR där låtarna ofta tog omvägar över snygga bombastiska keyboardsolon.

Så varsågoda – ett smörgåsbord i en bespottad genre där det finns tusentals av bra plattor att upptäcka. Här är bara 20 exempel." Per Winberg, Ginza

GAFFA goes Album Oriented Rock – Ginza

"Här kommer ett försök till någon slags spellista från oss på Vaxkupan. Det var det mest ångestladdade vi varit med om :)." David, Vaxkupan

Vaxkupan

"Här är musik att värma sig till!" Anders Christensson, Andra Långgatans Skivhandel

Andra Långgatans Skivhandel

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA