x

Här är vinnarna från historiens första Youtube-gala

Här är vinnarna från historiens första Youtube-gala

Den första Youtube Music Awards-galan gick igår av stapeln och den streamades live, direkt från New York. Värd för kvällen var skådespelaren Jason Schwartzman och vid hans sida fans musikern och komikern Reggie Watts. Något som däremot inte fanns, enligt dem själva, var ett manus. Och enligt Variety märktes det också, då man sällan hade koll på vad det var som faktiskt hände. De rapporterar också att tekniken fungerade sådär, med fryst bild och icke funktionsdugliga mikrofoner under stundom.

Det som däremot fanns var en rejäl uppsättning stjärnor, med Arcade Fire, Lady Gaga, Eminem och Avicii i förarsätena. Istället för rena framträdanden uppgavs att de gjorde "live music videos", om det skiljer sig så mycket från vanliga framträdanden får ni avgöra själva. Ser man på tittarsiffrorna var det enligt Variety drygt 220 000 som streamade galan samtidigt.

Men ingen gala utan priser, och det var inget undantag här. Totalt fanns sex kategorier och det var folket som röstade fram vinnarna. I den finaste klassen, årets artist, vann rapparen Eminem och årets genombrott gick till Macklemore & Ryan Lewis. När de sistnämnda fick motta sitt pris bar programledarna på varsitt barn, och duon funderade på om de fick behålla barnen. Det fick de inte.

Alla vinnare:

Årets artist: Eminem

Årets genombrott: Ryan Lewis & Macklemore

Årets video: Girl's Generation – I Got A Boy

Årets innovation: DeStorm – See Me Standing

Årets repsons: Lindsey Stirling & Pentatonix – Radioactive

Årets Youtube-fenomen: I Knew You Were Trouble

Se galan i sin helhet här nedan:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA