x

''Elektronisk musik med spets och taggar''

''Elektronisk musik med spets och taggar''

Ni Stockholmare där ute kan väl knappast undgått att höra om helgens stora festival Red Bull Music Academy Weekender. Och förhoppningsvis har en hel del övriga hört om det från oss på GAFFA också. Vi skickade ut recensent Özgür Kurtoglu och här är utdrag av vad han kom tillbaka med. För hela recensioner tryck på den fetade länken.

Mack Beats, 1999, Lorentz & Sakarias med flera.

"Även om Mack Beats efteråt känns som den självklara (och, förvisso, även schematiska) centralpunkten med ett dussin gäster han spelar för och producerat är han ändå bara en del, om än vital, i det hela; 1999 och Taro Tanisawa är underhållande och direkta ehuru kortvariga på scen, Lorentz & Sakarias är likaså men betydligt mer långvariga och igång på ett mer publikfriande och bejublat sätt med två mycket omtyckta album bakom sig som tändvätska."

Boiler Room: Diverse artister

"Framför allt sticker Stockholmstalangerna Nadja Chatti och Little Jinder ut, som visar upp fina grenar av den musikaliska kärna som Boiler Room bygger på; det är elektronisk musik med spets och taggar som lever utanför konventionella ramar, som utmanar musikaliska normer och arbetssätt, som är spännande och intresseväckande i sin egen rätt. Boiler Room får mer än gärna fortsätta hälsa på i den svenska huvudstaden, och även boka just dessa artister igen."

Laurel Halo

"Det är med en imponerande kreativ ådra Laurel Halo skapar sin musik, en blandning av fina ljud och oljud som kommer till sin rätt i ett rum som detta men som tappar lite kraft när hennes gedigna livearbete inte får ta den plats den behöver. Laurel Halo är dock en artist som inte kommer att försvinna på den närmsta tiden, och som säkerligen kommer att få fler tillfällen att visa upp sina musikaliska trollkonster i Stockholm."

Neneh Cherry & Rocketnumbernine

"Det blir aldrig dåligt, då det per definition är svårt att föreställa sig Neneh Cherry förknippas med ordet överhuvudtaget, vad hon än tar sig an. Men musiken hon spelar med RocketNumberNine känns helt enkelt inte, utan skvalpar omkring på väg någonstans som just ikväll inte verkar bestämt eller riktigt tydligt"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA