x

Sónar Stockholm fyller på startfältet

Sónar Stockholm fyller på startfältet

För ett par veckor sedan gick Sónar Stockholm ut med sina första akter och nu är det dags att utöka med fem nya klara artister. Den tyska minimal technoproducenten Paul Kalkbrenner och den brittiska tranceproducenten James Holden får stå för rutinen i släppet. Tredje utländska akt som får plats i det här släppet är Evian Christ, eller Josuha Leary som han egentligen heter, och han får då istället stå för det ungdomliga.

– Både Paul Kalkbrenner och James Holden kommer att spela live. Paul Kalkbrenner kommer att spela i ungefär två timmar och det blir förmodligen under festivalens andra dag, kommenterar arrangören Björn Steinbekk festivalens andra släpp enligt DN.

Men det finns inte bara utländskt i släppet utan två svenska akter får också plats. Det handlar om Berlin-baserade Johanna Knutsson, som ni kanske känner igen från Musikguiden i P3, och Sandra Mosh, som även hon varit aktuell i det tidigare nämnda P3-programmet.

Sónar Stockholm kommer att äga rum på Münchenbryggeriet i Stockholm 14-15 februari nästa år. Totalt kommer det ungefär 30-35 akter spela på festivalens tre scener. Redan klara är bland andra Mercury Prize-nominerade Jon Hopkins och Caribou-sidoprojektet Daphni.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA