x

LÅTPREMIÄR: Cajsa Siik - The Fix

LÅTPREMIÄR: Cajsa Siik - The Fix

Umeådottern Cajsa Siiks nya singel The Fix ligger och svävar i ett minimalistiskt land av trummaskin och gitarr. I det landet får tystnader finnas och byggas upp till en del av musiken, som betyder och tillför något. Det är närmast slingande, avvaktande gitarr som letar sig fram till refrängerna för att där brusa upp och hjälpa trumkompet konstruera en medryckande fond för sången att avteckna sig mot. Hela tiden dynamiskt. Cajsas röst ligger precis vid ditt öra och viskar fram sitt budskap.

– En låt om rastlöshet och möjligheten att kunna vakna upp precis vart man vill. Om platsen dit man tar vägen när tiden rasar fram och raseras. En plats där man får se verkligheten genom andra ögon, säger Cajsa Siik om sitt nya alster i ett mejl till GAFFA.

Nuförtiden kallar Cajsa Siik Stockholm för sitt hem men om fördomarna om den norrländska tryggheten bär någon sanning verkar Cajsa inte glömt sina rötter. På ett självklart sätt leks det med melodier och drömska ackord.

I september 2012 hade GAFFA premiär av videon till singeln Was I Supposed To, en singel som snurrade på P3 i 5 veckor och som också fick internationell uppmärksamhet. Bloggbuzzet som omgav singer-songwritern började ge utdelning.

Debutalbumet, Plastic House kom för knappt ett år sedan och hade komponerats i ett rum ovanför en flamencobar i Sevilla. Men nu går vi vidare med färska The Fix. Varsågoda:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA