x

Ben Stiller tar hjälp av José González

Ben Stiller tar hjälp av José González

Det är till Ben Stillers nya film, The Secret Life Of Walter Mitty som den svenske singer-songwritern är involverad, både på solokvist och med sitt band Junip.

I trailern kan man först höra Of Monsters And Mens Dirty Paws, därefter följer José González tillsammans med St. Vincent med ett annat storslaget nummer i kallat Step Out. Sången är komponerad av Theodore Shapiro och Craig Wedren. Ett annat av de centrala verken i filmen är den Ryan Adams-författade Stay Alive, också den framförs av González.

Om Step Out och trailern är någon fingervisning om var filmmusiken är på väg kommer det vara örongodis som räcker över hela julhelgen. Några sånger på soundtracket är skrivna inspirerade av filmstoryn som sådan.

Förutom González soloinsatser kommer Junip-låtarna Far Away och Don't Let It Pass att höras i filmen. Soundtracket släpps digitalt den 17 december och filmen får svensk premiär 24 januari.

St. Vincent inledde sin solokarriär med att släppa albumet Marry Me (2007) och har hittills släppt fyra album. Det senaste var ett samarbete med David Byrne och kom förra året och var döpt Love This Giant. Samma år uppträdde hon på Way Out West i Göteborg.

Filmen då, den handlar om den timide fotografassistenten på ett magasin, Walter Mitty, som dagdrömmer om vilda äventyr och som slutligen hamnar i ett verkligt äventyr när han börjar eftersöka ett borttappat fotonegativ.

Här följer låtlistan för soundtracket och trailern.

1. José González "Step Out"
2. Of Monsters and Men "Dirty Paws"
3. José González "Stay Alive"
4. Junip "Far Away"
5. Junip "Don't Let It Pass"
6. Rogue Wave "Lake Michigan"
7. Jack Johnson "Escape (The Pina Colada Song)"
8. Bahamas featuring The Weather Station "Don't You Want Me"
9. Rogue Valley "The Wolves & The Ravens"
10. David Bowie "Space Oddity (Mitty Mix)" Featuring Kristen Wiig
11. José González "#9 Dream"
12. Grace Mitchell "Maneater


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA