x

Lek med Bob Dylans nya video

Lek med Bob Dylans nya video

Det tog 48 år men nu är den här! Videon till Bob Dylans Like A Rolling Stone, en interaktiv sak som är överraskande rolig att förlora sig i.

Like A Rolling Stone, som finns på skivan Highway 61 Revisited, har fått en video där tittaren kan byta mellan 16 olika TV-kanaler. Allt från reality-program till en nyhets-kanal finns att välja på. Vid första anblick ser det ut som vilka TV-program som helst men strax syns att alla människor som förekommer sjunger med i låten.

Videon finns på Dylans hemsida.

Passa på att leka loss med videon och fundera på vem av deltagarna som njöt mest av att få vara med i Dylan-projektet. Mina stålar ligger på Marc Maron.

Videon är en del i lanseringen av Dylans The Complete Album Collection Volume 1 en 47 CD stor samutgåva av Dylans 35 studioalbum, 6 livealbum och 2 Side tracks-skivor med låtar från diverse sammanhang som filmer eller singlar. En inbunden bok, art-work och annat bildmaterial ingår också. En maffig samling från 72-åringen.

Dylan är inte främmande för att ligga i framkanten på videomediet, 1965 spelade han in vad som kommit att kallas världens första musikvideo till låten Subterranean Homesick Blues.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA