x

LYSSNA: Ny låt av U2

LYSSNA: Ny låt av U2

Efter att U2-fans världen över har fått hålla till godo med små smakprov på bandets kommande arbete i trailern till den kommande filmen Mandela:Long Walk To Freedom har nu U2 släppt hela låten Ordinary Love. Detta gjorde bandet i en "lyric-video" (gjord av Oliver Jeffers och Mac Premo) som släpptes via Facebook.

Låten som är specialskriven till filmen startar på klassiskt moderna U2-manér med känslosamma keyboards som leder fram till upptempo-rock. Låten skrevs efter att U2 blivit inspirerade då de sett klipp från filmen där Nelson Mandela spelas av Idris Elba.

När U2 blev tillfrågade av filmens producent Harvey Weinstein om de ville skriva låten till filmen fick han enligt Rolling Stone "det snabbaste 'JA:et' jag någonsin fått".

Lyssna på låten här nedan!

I övrigt ska U2 vara på gång med ny skiva. April ska vara målbilden för skivrelease och bandet ska enligt uppgift nu vara på jakt efter samarbetspartners för att offentliggöra det hela med en Super Bowl-reklam. Plattan har varit på gång länge och redan i januari rapporterade GAFFA om processen och eventuella skivnamn. Något namn har inte bekräftats men skivan ska främst blivit inspelad i klassiska Jimi Hendrix-byggda Electric Lady Studios i New York. Bakom rattarna i studion har Danger Mouse suttit och producerat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA