x

GUIDE: Här är veckans konsertmåsten

GUIDE: Här är veckans konsertmåsten

Skiftet mellan november och december, i väntan på advent, när det verkar dumt att börja räkna ner till nyår, det är fortfarande långt till ledighet, ja, årets tisdag helt enkelt. I den ledan kommer GAFFA med en ny lista på underbara konsertmåsten som kan lindra tristessen i ditt bröst! Mycket nöje.

Ghost – Trägår'n, Göteborg 26 nov

Behöver Papa Emeritus II och hans namnlösa gastar någon presentation nu för tiden? Kanske, men då kan man läsa GAFFA artikeln om bandets sexårsplan och turnéliv här. I övrigt kan man bara konstatera att det återigen spökar i Sverige.

Primal Scream – Debaser Medis, Stockholm 26 nov

Det legendariska bandet svänger inom Sverige med bandets senaste skiva More Light som släpptes i maj. Ta och läs GAFFAs telefonintervju med frontmannen Bobby Gillespie som skön uppladdning.

Brända Barn – Debaser Strand, Stockholm 28 nov

Med ny skiva efter 30 år ger Brända Barn sig även i kast med två spelningar. Under åren 1980-82 spelade bandet in ett antal singlar, debutalbumet Allt Står I Lågor kom 1983. Efter en bejublad turné splittrades bandet 1984.

Black Milk – Fasching, Stockholm 29 nov

En av stigfinnarna till det smutsiga soundet som började sippra ut från Detroitscenen samtidigt som 2000-talet inleddes. Black Milk har turnerat mycket med liveband och spelat på allt från fullpackade hiphopklubbar till jazzfestivaler. Han har utvecklat soundet ytterligare, inte minst på senaste skivan No Poison No Paradise.

Anna von Hausswolff – Pustervik, Göteborg 30 nov och Fasching, Stockholm 1 dec

Med förra årets Ceremony har Anna kuskat vägarna runt, från piano till piano, scen till scen. Det var en skiva som erhöll fem starka stjärnor av sex möjliga här hos GAFFA. Hugg en av spelningarna och upplev ceremonin på plats.

Placebo – Arenan, Stockholm 1 dec

Sedan starten 1994 har bandet sålt mer än tolv miljoner album med deras mörka, melodiösa sound. I september kom senaste alstret från Placebo, deras sjätte album betitlat Loud Like Love, läs vad GAFFA tyckte om den här.

Fler intressanta spelningar:

Zappa plays Zappa – Cirkus, Stockholm 26 nov

The Dodos – Debaser strand 26 nov

Oskar Linnros – Idunteatern, Umeå 27 nov

Sigur Rós – Baltiska Hallen, Malmö 27 nov

Junip – Pustervik Göteborg 27 nov och Babel, Malmö 28 nov

Daniel Adams-Ray – Pustervik Göteborg 28 nov

Stefan Sundström – Mejeriet, Lund 28 nov

Looptroop Rockers – Liljan, Borlänge 29 nov 

Trummor och Orgel – LÓrient, Linköping 29 nov

Tingsek – Babel, Malmö 29 nov

Jenny Wilson – Berns, Stockholm 30 nov

Henric de la Cour ­– Moriska paviljongen, Mamlö 30 nov

Kodaline – Debaser Strand, Stockholm, 1 dec

Ulf Lundell – Berns, Stockholm, 1 dec


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA