x

Retrofuturistisk musik för skogsrave

Retrofuturistisk musik för skogsrave

Bandet Kristal And Jonny Boys debut-EP släpptes i helgen på italienska La Tempesta. Den experimentella konstduon som träffades i Amsterdam och började göra musik tillsammans 2010 gifter modern dans med sin musik under sina liveshower. De bygger sin musik med trummaskin, akustisk gitarr, hemmabyggda effekter och svävande melodier. Något som verkar vara ett framgångskoncept eftersom gruppen har bokats till nästa års SXSW (South By South West).

På EP:n finns låten It's Nothing Weird With How I Dance och till den släpps nu en video. Enligt duon själva handlar låten om att våga vara sig själv, att gå sin egen väg, att våga säga nej, om missförstånd, om blyghet och kärlek.

Låten är satt i videon av Anders J Larsson som beskriver bandets musik som "retrofuturistisk" och bandets scenframställning som något han bara ville fånga på film.

– Eftersom allt var så klart och starkt i deras uttryck ville jag först bara spela in en klassisk konsertfilm, men så kom idén att lyfta ut hela scenframträdandet i en annan miljö. Det fick bli skogen. Den miljö där jag själv känner mig som mest vilsen och förvirrad i. Vad skulle hända om Kristal and Jonny Boy uppträdde i en skog. Helt ensamma. En konsert för dem som bor i skogen. Det blev "It's nothing weird with how I dance", säger filmskaparen i ett mejl till GAFFA.

Det är en mystisk och omtumlande upplevelse som du får därute i skogen när Kristal And Jonny Boy uppträder för dig. Det är ett nedtjackat skogsrave som Håkan Hellström lämnade innan solen gick upp och började silas genom granarna. Outtröttligt står Kristal And Jonny Boy och pumpar ut dansant, medryckande bekräftelse till alla som vill ha den. En låt att dansa till i dagsljus.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA