x

''Med huvudet före, rätt in i betongen''

''Med huvudet före, rätt in i betongen''

Stockholmsbandet The Vanjas är på gång med video till låten Forget About That. Sedan starten 2008 har de jobbat med de mest grundläggande dragen från rythm'n blues och garagerocken. Forget About That är inget undantag men bandet förklarar att låten växt sedan födseln.

– Sången skrevs först som en sorts tröstesång till någon som blivit lämnad. Men på vägen ut i världen har den fått fler funktioner. Ett sorts soundtrack till att rusa ur nåt gammalt och in i det nya. Med all rädsla, sorg och energisk pirrighet det kan innebära. Om kärleken – som att skutta fram med huvudet före, rätt in i betongen. Om och om igen. Forget About That är sentimentaliteten, ivrigheten och det stora hoppet, säger bandet till GAFFA.

Det är en snygg och stilren video till en lika stilmässigt tajt låt. Energi som är nerkokat till musikens mest basala form: en gitarr, en bas, ett trumset och en röst.

Videon spelades in en svettig sommardag med The Vanjas och bandets vänner och bekanta på plats. Regissörerna befann sig kringspringades för att försöka fånga alla oberedda och lite off-guard.

Bandets uppmaning till tittarna är: DANSA SAMTIDIGT!

Regi: Karl Torstensson och Klara Granberg


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA