x

Här hyllar Håkan Hellström Timbuktus tal

Här hyllar Håkan Hellström Timbuktus tal

Till GAFFA säger Håkan Hellström att han precis har tagit del av Timbuktus känslofyllda tal från gårdagens 5i12-ceremoni i riksdagen.

– Det var ett väldigt bra och starkt tal. Han ska vara stolt över sig själv att han driver den här frågan. All heder, säger Håkan Hellström till GAFFA.

Priset har föregåtts av intensiv mediebevakning med anledning av Timbuktu och Kartellens låt Svarta Duvor & Vissna Liljor, läs här.

Även om Håkan Hellström genom åren helst låtit musiken tala tog han 2010 ställning mot Idol och saker han ansåg vara en del av en mobbningskultur. I samma intervju, som skedde på Bokmässan, gav han även Sverigedemokraterna en känga för brist på empati. Till GAFFA poängterar han emellertid att artister inte bör ha krav på sig att ta ställning.

– Det ligger i konstens frihet att man ska vara fri. Men har man ett hjärta där så kommer man ändå förmedla de här sakerna på ett eller annat sätt; empati. Men ett "tvång från staten" eller liknande vill man ju inte se. Konsten kommer ändå alltid att absorbera det som är fel omkring en och spegla det, säger han till GAFFA.

Håkan Hellström återkommer till varför just Timbuktu är rätt person att yttra sig.

– Jättebra att det kommenteras och att det tas ställning. Så ska det vara. Han kan ju dessa frågor med och har talets gåva.

Håkan Hellström påbörjar sin Sverigeturné imorgon, 6 december. Här ser du honom i vinter:

6.12 Malmö, Baltiska hallen

7.12 Göteborg, Scandinavium

12.12 Visby, Wisby Strand

13.12 Falun, Magasinet

14.12 Stockholm, Hovet

15.12 Västerås, Bombardier Arena

18.12 Linköping, Cloetta Center

19.12 Umeå, Idunteatern

20.12 Örebro, Conventum

21.12 Uppsala, Svandammshallarna

27.12 Huskvarna, Folkets Park

28.12 Karlstad, Nöjesfabriken

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA