x

Nicole Sabouné på turné

Nicole Sabouné på turné

Nicole Sabouné, som är på omslaget av det senaste numret av GAFFA, åker ut i Sverige för att sprida sin hyllade postpunk.     

Den 15 januari släpps albumdebuten, Must Exist och i låtskrivandet har Ola Salo hjälpt till. Salo var Sabounés mentor i TV-programmet The Voice förra året.

– Du är en av de första som hör skivan. När jag fick höra att den hade skickats blev jag helt chockad, men min agent sa att annars går det inte att skriva om den. Det är så man gör. Å andra sidan känner jag mig så jävla redo, sa Sabouné till GAFFAs Jack Hildén om att släppa debuten.

Nicole Sabouné har givit ut fyra smakprov av den kommande skivan. I Surrender, Unseen Footage From A Forthcoming Funeral, Conquer Or Suffer och nyligen släppta Win This Life.

Turnépremiären är bestämd till den 31 januari i Stockholm om du inte vill vänta så länge på din Sabounéfix rekommenderas omslagsartikeln från det färska GAFFA-numret, "Viljan att ta över världen är ganska stark". I artikeln pratar Nicole om turnéplaner:

– Själv vill jag bara gigga. Och känna musiken, ha kontakt med de som lyssnat. Det ser jag fram emot. Det här är något jag velat sen jag var liten, och nu vill jag mer än någonsin. Jag har aldrig varit så inne i musik som jag är nu.

Nu är hon alltså på väg ut och gigga. Här kan du se Nicole Sabouné under början på nästa år.

31 jan – Debaser Medis, Stockholm

1 feb – Kulturens Hus, Luleå

20 feb – The Hush Hush Club, Jönköping
21 feb – The Tivoli, Helsingborg 

7 mars­ ­– Gävle Konserthus, Gävle
28 mars – Söderport, Kalmar 

29 mars – Moriska Paviljongen
, Malmö
11 april – Klubb Din Mamma, Linköping
12 april – Båten, Karlstad

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA