x

Så blev Icona Pop förband åt superstjärnorna

Så blev Icona Pop förband åt superstjärnorna

GAFFA har tidigare skrivit om Icona Pops hektiska förbandsturnerade till storstjärnor under kommande år. Först ut är en vända med Miley Cyrus, sen följer en volta med Katy Perry.

Till Billboard säger Caroline Hjelt och Aino Jawo att de är superladdade över att vara en del i två av nästa års mest uppmärksammande musikhändelser.

– Vi tycker att de båda är grymma underhållare och fantastiska musiker, så vi känner oss mycket hedrade. Och vi vet att de är involverade i valet av förband, säger Hjelt till Billboard om Icona Pops blivande turnésällskap.

Den svenska electroduon agerar förband på Cyrus Bangerz-turné i Nordamerika, även Sky Ferreira är med som förband. 38 spelningar med start i Vancouver den 14 februari och avslutning i Uniondale, NY den 24 april. Därefter är det dags för Caroline Hjelt och Aino Jawo att ansluta till nästa storturné. Katy Perrys Prismatic-turné i Storbritannien under maj månad.

Svenskorna har inte tillbringat någon längre tid med varken Cyrus eller Perry men de har hälsat på varandra.

– När vi träffade Katy Perry så var det ungefär "Hallå, vi vill åka på turné med dig, vi älskar dig och din musik", säger Jawo till Billboard.

– Och när vi träffade Miley var det likadant. Det är klart att musiken är i centrum, men vi är väldigt hedrade över att få följa med så speciella artister. Det kommer att bli roliga turnéer, båda två, för att det kommer vara ett enda stort party, lägger Hjelt till.

Icona Pop släppte debutalbumet Icona Popi slutet av 2012. Första singeln, I Love It, en hyllningshymn för vårdslösheten, har under det senaste året befunnit sig på ett topp tio-tåg runt om i världen. Men året har inte bara resulterat i bokade spelningar som förband. Duon har även varit ute på sin första egna headlineturné med en egen turnébuss och eget crew berättar Aino Jawo för Billboard.

– Det har varit många tillfällen när vi har fått nypa oss själva i armen och fråga "Wow, händer detta verkligen?".

Med deras egna dunderhit på ett antal årsbästalistor, vilken poplåt är Icona Pops favorit under 2013?

– Jag älskar Wrecking Ball. En riktigt bra låt. Du ser en annan sida av henne, säger Caroline Hjelt och syftar på den blivande turnékamraten Miley Cyrus.

Miley Cyrus ska till Sverige den 30 maj. Det är dock tveksamt om Icona Pop kommer vara förband till Cyrus i Sverige eftersom Katy Perry samma datum spelar i London. Men på Perrys 30:e maj-spelning står inget om något förband, så kanske får vi se en storstilad hemkomst av Icona Pop.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA