x

Kartellen & Timbuktus låt hindras av P3

Kartellen & Timbuktus låt hindras av P3

Om Kartellen och Timbuktus omdiskuterade låt, Svarta Duvor & Vissna Liljor spelas i P3 måste den hädanefter sättas i ett sammanhang. Det betyder att låten inte får ingå i det vanliga flödet, skriver DN.

– Låten innehåller hot och starka ställningstaganden mot SD och M. Det strider mot de krav vi har att vara opartiska. Det är naturligtvis extra känsligt just nu eftersom vi går in i en valrörelse, säger Jonas Westman, gruppchef för musikredaktörerna i P3 till DN.

Sveriges Radios krav på opartiskhet gör att om låten ska spelas i ungdomskanalen krävs att den sätts i sitt sammanhang. Debatten som förts runt omkring låten kommenteras. Låten är alltså på undantag. Men Westman betvivlar att förhållningsregeln kommer påverka låtens rotation och hänvisar till att låten spelats mer med debatten än vad som hade varit fallet annars. Restriktionen används dock sällan.

– Det är jätteovanligt. Frågan kom upp i samband med Musikhjälpen. Vad gör vi om någon önskar den här låten? Det hänger främst ihop med kravet på att vi ska vara opartiska.

Under Musikhjälpen var låten den fjärde mest önskade.

Se den officiella videon här.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA