x

''Han var definitivt före sin tid''

''Han var definitivt före sin tid''

Ingen Tid är nya singeln från Sick Art som är en del av det göteborgsbaserade hiphopkollektivet The Order. Videon till låten med den unge rapparen dök upp i oktober och har rullat flitigt sedan dess.

Men vad tycker Sick Art själv gör den perfekta videon? GAFFA tvingade av ynglingen från Majorna i Göteborg fem av hans favoritvideor och anledningen till deras storhet.

Längst ner på sidan finns också Sick Arts egen video till singeln Ingen Tid från kommande EP:n Vem Kan Om Inte Jag Kan.

Notorious Big – Warning

– Enligt mig är Biggie en av de bästa på att berätta historier genom rap, så kallat "story telling", och det visar han även på denna video och låt. Sen kan man inget annat än att tycka om Scarface-tributen i slutet av videon.

Mobb Deep – Shook Ones Pt. II

– Detta är rap-videornas video! Man känner verkligen hungern och råheten som numera är lite bortglömd i dagens hiphop. Jag tycker även om sättet de representerar sitt område och attityden, det ger direkt denna video en plats på listan.

Scarface – My Block

– En riktigt tung video med en röd tråd genom hela. Väldigt annorlunda koncept för att vara en rapvideo. Han var definitivt före sin tid och låten är en tidlös klassiker.

Freddie Gibbs Thuggin'

– Freddie Gibbs väljer att visa den bittra verkligheten som inte alltid visas i musikvideor i dagsläget. Nuförtiden är normen pengar, champagne och dyra smycken.

 

2Pac California Love

– Denna video är grym, hög-budget-produktion á la Hollywood med Mad Max-känsla.

Och på utlovad plats:

Sick Art Ingen Tid


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA