x

Navid Modiri på golfrunda med Jimmie Åkesson

Navid Modiri på golfrunda med Jimmie Åkesson

Artisten och programledaren Navid Modiri vann i helgen Musikhjälpens auktion om en runda golf med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. 46 700 kronor blev slutbudet.

Men de senaste dagarna har det varit mycket intervjuer om auktionen istället. Alla pengar kommer inte från Modiris egen börs utan från vänner, bekanta och obekanta bidrog för att göra det vinnande budet möjligt.

Trots vissa tekniska svårigheter med insamlingen är han glad över att ha kunnat bidra till Musikhjälpens stora insamling och att äntligen lyckats få till ett möte med Åkesson. Även om Modiri inte finner ett samtal med SD-ledaren helt okomplicerat med tanke på de åsikter som Åkesson och hans parti står för.

– Det är otroligt utmanade att med öppenhet möta en person inte delar dina grundläggande värderingar. Men det är en utmaning som jag kan lära mig mycket av för mitt framtida arbete att skapa ett bättre Sverige, säger han till GAFFA.

Vad vill du ha för soundtrack till er golfrunda?

– Jag tror att golfen kan skapa ett avslappnat samtal, då vore det fel att välja, låt oss säga marschmusik. Istället ska det vara något som förstärker inbjudan till öppenhet. Som gör att man kan lägga ifrån sig sina värderingar och politiska agendor … samtidigt hade det varit najs att spela lite hiphop. Jo, hiphop eller klassiskt får det bli, men kanske inte Wagner.

Om du skulle arrangera en aktivitet för att bjuda igen, vad hade du valt?

– Jag yogar och mediterar väldigt mycket, så han får följa med på det om han vill.

I september släppte Navid Modiri & Gudarna sitt fjärde album Ska Du Verkligen Skjuta Ner Månen Med Den Där?, läs recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA