x

På väg mot det oundvikliga

På väg mot det oundvikliga

I slutet på sommaren släppte David Urwitz sin skiva En Gång I Världen, ta och läs GAFFAs recension här. Från Urwitz sjätte skiva kommer nu den senaste singeln Det Blir Som Det Ska med tillhörande video regisserad av Håkan Norberg.

– Jag skrev låten efter att jag lärt känna en person med ett sätt att se på livet som jag tidigare inte stött på. Där fanns en idé om att det trots alla våra ansträngningar och garderingar till slut ändå blir som det ska. En ödestro helt enkelt. Perspektivet bet sig fast hos mig och blev till slut en låt, säger David Urwitz till GAFFA.

Videon och låten behandlar de vardagliga tingen som så väldigt lätt bara blir loopar och déjà vu-upplevelser medan tiden tickar på. Likheten och muskelminnet gör tar överhanden och kopplar bort hjärnan och vilken dag kan vara en annan. Även om det inte var meningen med tanken på låtens grundtema, att livet blir som det ska och att det är okej.

– Istället för vardagligt och glatt blev det då "herregud så sorgligt" som någon sa efter en testvisning. Men det tillhör väl vardagen det också, säger Håkan Norberg. Och det passade bättre! Jag blir provocerad av allt som liknar fatalism så jag tog fasta på det enda som jag håller med om är oundvikligt, att vi alla ska dö.

Så här ger GAFFA er David Urwitz och videon till låten Det Blir Som Det Ska:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA