x

Dessa är givna allsånger, Petra!

Dessa är givna allsånger, Petra!

Petra Marklund blir nästa programledare för SVT:s sommarflaggskepp, Allsång På Skansen, när hon nästa år tar över efter Måns Zelmerlöw. Det kan nog vara ett lika spännande som skrämmande uppdrag. Därför tänkte vi här på GAFFA-redaktionen leta tips och trygghet i den nya programledarens egen låtkatalog.

Så här kommer den, listan på Petras tips till sig själv genom GAFFA:

La La La (Never Give Up) – Det är detta du ska sikta på, en bra allsångsvänlig refräng som ALLA kan sjunga med i, från minsta smält-glass-täckta småtting till äldsta plastpåse-över-håret-beklädda gamling.

Same Old Song – En sammanfattning av vad ditt nya uppdrag handlar om. Att köra samma gamla låtar men göra det för 2000-talet.

We Can Do It – Ja, verkligen! GAFFA-redaktionen tror på dig, Petra. Detta kommer flyta på så fint och om inte Så Mycket Bättre etablerade dig som ett härligt och sympatiskt house hold-name så kommer Allsång På Skansen definitivt att göra det.

It Doesn't Matter – Det är nog viktigt att komma ihåg inför premiären så att inte nerverna tar överhanden. Vad är det värsta som kan hända? Äh, It Doesn't Matter! Eller för att låna från Snövit så här i juletider, "Vad gör det om hundra år när allting kommer kring?".

Follow Me – Det kommer hela svenska folket att göra och till vår hjälp har vi ju dessutom texten längst ner i rutan. Ifall du leder oss med säker hand så kommer vi följa dig till vilken sång som helst.

Freaking Out – Om detta skulle ske, gå två låtar tillbaka. Läs, lyssna, gå vidare.

Heat Rising – Är det sommaren som är på intåg eller är det Skansen som kokar som en gryta? Med dig, Petra vid sångboken kommer ett nytt kapitel i Allsångs-boken skrivas. Spännande, kittlande och sjudande!

Mikrofonkåt – Det är väl detta som skulle kunna vara lite vanskligt när hela demografin ska nås och inte bli förskräckt. Men, kör på din egen stil, upp med fingret i luften! Rör om lite, stryk mothårs. Kör på.

Teddybjörnen Fredriksson – Se där! Du har ju redan tagit över den blå kavajen, om än bildligt.

Svarta Moln – De sjunger vi bort! Musikens kraft är oändlig, sjung på, så kommer det bli en fin sommar.

Lycka till Petra, önskar GAFFA!

Lyssna på alla låtar här: Petra Marklunds bästa allsånger


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA