x

NOFORKS FRIDAY: Online

NOFORKS FRIDAY: Online

I väntan på den nya singeln, Safe And Dust, som ska släppas den 31 januari har Noforks bestämt sig för att stilla efterfrågan något. Varje fredag de kommande veckorna upp till singelsläppet bjuder Noforks GAFFA-läsarna på en exklusiv video.

En ny varje vecka? Jajamensan!

Det är heller inte vilka låtar som helt utan det är tidigare helt outgivna låtar. Om Noforks själva ska beskriva sin musik stämplar de den som power-soul-rock med ett öppet sinne, brinnande passion och en avsaknad av begränsningar.

Bakom Noforks finns gitarristen och sångaren Leo Guzman och trummisen Magnus Almqvist.

– En fördel med att vara en duo är att lyssnare nästan alltid blir överraskade och väldigt imponerade av att höra endast två personer ha en så pass stor ljudbild som vi faktiskt har, dessutom i en genre där det nästan aldrig rör sig om mindre än tre personer i bandet. Det är ju inte alltid helt lätt att fylla ut musiken så pass att det inte känns tomt då vi bara har oss två att tillgå.

Men det finns botemedel på sånt även om annat får lida förklarar bandet.

– Vi har båda en uppsjö av pedaler, effekter, pads och annan teknik som skall hållas redas på samtidigt som man musikaliskt vill spela så bra det bara går, konstant hålla energin uppe och helst ska man se jävligt snygg ut samtidigt. Det kan lätt bli så att man tappar lite utav den spontanitet som vi alltid försöker sträva efter då så mycket musikaliskt ansvar bara fördelas på två instrumentalister.

Videon är inspelad på Ulriksdals Slottsteater Confidencen, Sveriges äldsta rokoko-teater. I teaterns innanmäte från 1753 släpper Noforks loss 2013 års otyglade rockenergi. Live, direkt och okonstlat.

Denna fredag är det låten Online som du kan kolla på för att ladda upp inför helgen.

Så "Happy Noforks Friday" på dig och kom ihåg nästa fredag är det dags igen!

Regi: Leonardo Guzman
Produktion: Leonardo Guzman, Inaki Marconi
Klippning & Redigering: Inaki Marconi
Fotografer: August Dellert, John Lindgren, Inaki Marconi
Inspelningstekniker: Inaki Marconi
Mixat och mastrat av: Leonardo Guzman, Inaki Marconi

Bandet vill tacka:
John Lindgren, Augustin Dellert, Inaki Marconi, Francisco Hernandez, Tomas Sagersten och sist men inte minst familjen Dellert för att vi fick den anrika Confedencen/Ulriksdal Slottsteater till vårt förfogande för denna produktion.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA