x

Eurythmics återuppstår för Beatles-hyllning

Eurythmics återuppstår för Beatles-hyllning

Den ovanliga händelsen sker i Los Angeles på Stapels Center den 27 januari och duon strålar samman för att delta i TV-hyllningen The Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles. Det är på dagen 50 år efter att The Beatles framträdde i amerikansk TV på The Ed Sullivan Show, skriver Billboard.

Eurythmics har inte uppträtt tillsammans sedan 2005, när de spelade in låten I've Got A Life, släppte samlingsskivan Ultimate Collection och gjorde ett antal TV-framträdanden för att marknadsföra skvian. Duon har inte turnerat sedan 2000.

Gruppen skivdebuterade 1981 med In The Garden och fick sitt stora genombrott 1983 med singeln och albumet Sweet Dreams (Are Made Of This). Under 90- och 00-talet har artisterna jobbat på var sin kant med undantag för turnén 2000.

– Jag kände att det var viktigt att försöka hitta artister som inte bara kunde tolka Beatles-låtar, men som också skulle ha en förståelse för vad de betydde, säger hyllningsprogrammets producent Ken Ehrlich till Billboard.

Vilken Beatles-låt som är aktuell för Eurythmics framgår inte men sedan tidigare är det klart att John Mayer och Keith Urban kommer framföra Don't Let Me Down, Mayer spelar dessutom med Alicia Keys och sjunger Let It Be. Runt ett dussintal olika konstellationer kommer spela under showen.

Om publiken kan förvänta sig någon medverkan eller närvaro från de två nu levande Beatles-medlemmarna, Paul McCartney och Ringo Starr, varken bekräftar eller förnekar Ehrlich men de två legendarerna är inbjudna för att motta Lifetime Achievement Award från Recording Academy's Special Merit Awards i Los Angeles två dagar tidigare. Så oddsen är nog låga på att de båda Beatlarna dyker upp.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA